close
România Mare

Ninge în Moldova: Primii fulgi de zăpadă, filmați în nordul țării

știri.md

În nordul țării cad primii fulgi de zăpadă din acest an. Ninsoarea a fost prognozată și de meteorologii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Imagini de la fața locului au fost expediate la adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Expediați-ne o știre.

Potrivit martorului, ninge în raionul Rezina, iar fulgii se aștern cu repeziciune pe drum.

Dacă internauții se bucură de primii fulgi, condițiile meteo nefavorabile le dau bătăi de cap șoferilor.

Astfel, INP reamintește conducătorilor auto:

– să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
– obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
– să verifice starea frânelor;
– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;
– dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează:
– să conducă cu viteză redusă.

Știri.md amintește că meteorologii au prognozat pentru ziua de azi, 21 noiembrie, prima ninsoarea și au transmis cod galben de vând pe întreg teritoriul țării.

(știri.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.