close
Agenda culturală

O filă de arheologie muzicală

Încă o filă de arheologie muzicală:
“Rattlesnakin daddy” este compoziția lui Blind Boy Fuller, născut în anul 1904 sau 1907(?) și plecat de la cele lumesti în primăvara anului 1941.
Fulton Allen (pe numele său real) a înregistrat această piesă în anul 1935, în New York.
Specifica regiunii Piedmont, tema a fost preluată de la mult mai celebrul Eugene „Buddy” Moss (1914-1984) care o înregistrase cu doar un an înainte tot in New York, pe 8 August 1934, având un text diferit și purtând numele “Dough Rolling Papa”.
Am ascultat pentru prima dată această melodie în vara anului 1999, cântată de către Vali Racila„Sir Blues” și “Whiskey” Lorance.

În clipul de mai jos, la muzicuță, Cătălin Rădulescu – Țețe

Blue Monday Ministers

Vezi clipul AICI 

I'm A Rattlesnakin' Daddy -Blue Monday Ministers( Blind Boy Fu…

Încă o filă de arheologie muzicală:“Rattlesnakin daddy” este compoziția lui Blind Boy Fuller, născut în anul 1904 sau 1907(?) și plecat de la cele lumesti în primăvara anului 1941. Fulton Allen (pe numele său real) a înregistrat această piesă în anul 1935, în New York. Specifica regiunii Piedmont, tema a fost preluată de la mult mai celebrul Eugene "Buddy" Moss (1914-1984) care o înregistrase cu doar un an înainte tot in New York, pe 8 August 1934, având un text diferit și purtând numele “Dough Rolling Papa”. Am ascultat pentru prima dată această melodie în vara anului 1999, cântată de către Vali Racila"Sir Blues" și “Whiskey” Lorance

Posted by Blue Monday Ministers on 10 Mai 2017

Tags : Blue Monday Ministersboy fuller

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.