close
Cronică

One night in Melbourne, December 2000

Australienii au o vorbă: „Să faci banii la Sydney și să-i cheltuiești în Melbourne”.

Da’ io mărturisesc că n-am prea cheltuit la Melbourne, că mă cam spărsesem în figuri la Sydney și eram cam pauper. Unde mai pui că am stat doar o noapte. Așa că n-am poze pe timp de zi din oraș.

În prima poză îs io, dupăamiaza, pe pasa de intrare, cu Melbourne-ul în cârcă. În a doua imagine sunt cu Captain Daniel Trinca împreună cu singurii canguri pe care i-am văzut p-acolo. Erau sudați din fier forjat și piese de motor luate de pe mașini vechi 🙂 Iar în ultima fotografie, deja îmi luam bye-bye de la Australia, la travers de Perth, pe partea ailaltă a continentului. Mi-aduc aminte că mă sunase prin Inmarsat Adrian Ursu, care-mi era șef la Adevărul, unde scriam pe atunci, și m-a întrebat pe unde mai hălăduiesc. Cum telefonul era chiar lângă camera hărților din timonerie i-am dat, pe loc, un Phi și o Lambda. la care ăla: „Bă, mă lași… Zi-n pula mea pe unde ești, nu-mi da latitudinea și longitudinea, că e zece parai minutu’ de convorbire!”. I-am spus și, când a auzit, a tăcut.

(Mihnea Petru Pârvu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.