close
Creștinătate

Patriarhia Antiohiei face apel la intensificarea rugăciunii pentru ierarhii răpiţi acum şase ani

basilica.ro

Într-un mesaj transmis de Centrul de Presă Ortodox Antiohian, cu prilejul împlinirii a şase ani de la răpirea Mitropoliţilor de Alep, se face un apel la intensificarea rugăciunii şi pentru ca „Duhul Sfânt să pogoare prin harul Său pacea în Orient şi în întreaga lume”.

Cei doi ierarhi, Paul Yazigi și Ioan Ibrahim, au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în apropierea oraşului Alep. Aceştia se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Maşina lor a fost atacată, şoferul a fost ucis, iar episcopii au fost urcaţi în alt vehicul, pierzându-li-se urma.

În mesajul transmis în 16 aprilie 2019, este tras un semnal de alarmă asupra faptului că „nimeni din comunitatea internaţională nu a luat atitudine” în ceea ce priveşte situaţia celor răpiţi.

„Patriarhul Antiohiei Ioan al X lea Yazigi se roagă pentru toţi cei ce sunt răpiţi şi, mai ales, pentru mitropolitul de Alep. Fiindcă vom începe Săptămâna Mare şi vine Învierea Domnului, toţi fiii duhovniceşti şi clericii din Antiohia fac un apel către toţi să intensifice rugăciunea pentru cei ce sunt răpiţi”, se precizează în mesaj.

În aceşti ani, Patriarhia Antiohiei a demarat numeroase demersuri pentru eliberarea lor.

De asemenea, Preafericitul Părinte Ioan, fratele Mitropolitului Paul de Alep, a militat în repetate rânduri pentru încetarea acţiunilor teroriste şi respectarea drepturilor omului.

(basilica.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.