close
Extern

Pakistan: musulmanii dau foc unui băiețel de 14 ani pentru că este creștin

doxologia.ro

Un băiat în vârstă de 14 de ani din Pakistan este grav rănit după ce i-a fost dat foc pentru că era creștin.

Potrivit Breitbart.com, băiatul cunoscut ca Nuaman spune că vinerea trecută a fost oprit pe stradă de către doi tineri musulmani care l-au întrebat cărei religii aparține.

Când le-a spus că este creștin, au început să-l bată și să-l stropească cu kerosen, după care i-au dat foc.

Flăcările au fost stinse de către trecători, dar nu înainte de a-i arde 55% din corp.

În acest moment arsurile îi sunt tratate la Spitalul Meo din Lahore, provincia Punjab.

„Le-am spus că sunt creștin. Au început să mă bată, iar când am încercat să fug amândoi au început să mă urmărească, să arunce cu kerosen pe mine și să-mi dea foc”, a declarat Nuaman.

Este al doilea caz din ultima lună când unui creștin pakistanez i se dă foc datorită credinței sale.

Pe 20 martie, Sunny Masih, în vârstă de 17 ani, a fost bătut de musulmani și aruncat într-un cuptor aprins. El a suferit arsuri severe însă, ca prin minune, a supraviețuit atacului din districtul Sheikhupura.

Creștinii formează doar 2% la din populația predominat musulman-pakistaneză și suferă în mod frecvent atacuri violente datorită credinței lor.

Grupurile care militează pentru drepturile omului susțin că poliția face prea puține pentru ai proteja sau pentru a trage la răspundere pe cei responsabili, și că legea țării privind blasfemia este folosită într-un mod greșit pentru a putea hărțui și discrimina pe creștini.

Traducere și adaptare: Pr. Lucian Filip – doxologia.ro
Sursa: ecumenicalnews.com

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.