close
Magna Europa

PE își exprimă îngrijorarea asupra bugetului, schimbărilor climatice și Brexit-ului

Înaintea summit-ului UE de săptămâna viitoare, PE solicită măsuri urgente pentru salvgardarea finanțării programelor UE, combaterea schimbărilor climatice și evitarea un Brexit „fără acord”.

Deputații au solicitat o soluție pentru următorul buget de investiții al UE pe termen lung și au tras un semnal de alarmă asupra posibilei perturbări a finanțării programelor UE, în dezbaterea privind summit-ul din octombrie, în prezența reprezentantului președinției finlandeze, Tytti Tuppurainen, a președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, și a negociatorului șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

De asemenea, deputații au solicitat soluții în timp util privind schimbările climatice pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris.

În ceea ce privește Brexit-ul, majoritatea deputaților au condamnat actualul joc de a arunca vina pe altcineva și poziția generală a guvernului britanic și au solicitat o soluție pentru a evita un Brexit dezastruos fără acord.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.