close
Cronică

Peco

PECO. Te duci la pompă, faci plinul și, cu gândul la treburile tale, vrei să plătești.

Te întâmpină un om de după o mască, omul se vrea autoritar și-ți zice: ” masca, masca, vă rugăm masca dacă nu nu intrați!”
— Prietene, îi zic, plătesc și plec.
— Nu se poate, îmi zice, n-ai mască.
O fac pe prostul.
— Omule, am pus benzină, trebuie să plătesc. N-am mască da’ am pus benzină.
— Afară, la ghișeul de-afară!

Am înțeles, sunt pedepsit, n-am mască.
Merg la ghișeul de afară, plătesc și plec.

Toată Europa se relaxează ( o spune presa străină), România stă ascunsă după o mască de cârpă ieftină, inutilă și dăunătoare. Televiziunile noastre strigă disperate: “poartă mască, poartă mască, poartă mască….”! “informați-vă numai din surse oficiale!”

Ni se sugerează că ar fi lovit valul doi. Care val? Spitalele ar fi pline cu infectați covid.
Oamenii mor, mor neglijați de cei ce ar trebui să-i salveze, mor de boli banale pentru că nu pot fi internați nu mor de mult trâmbițatul covid, mor pentru că politruci corupți mint cu nerușinare și nu recunosc că, servili fiind, au făcut jocul unei organizații numită OMS care la rândul ei a făcut jocul unor interese bolnave neomarxiste.

Docili, românii tac, tac și îndură, îndură minciuna perpetua, îndură umilința de a fi evaluați în public cu privire la starea sănătății lor de oameni care nu au nici o calificare medicală.

Și totuși minciuna continuă și oamenii tac, economia e la pământ, datoriile țării cresc și politrucii se pregătesc de alegeri. Oameni buni, până când mai puteți renunța la dreptul de a trăi liberi?

(Nicu Comârlău)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.