close
Extern

Polițist cu atitudine. A refuzat să vorbească în rusă unui șofer oprit în trafic

Un polițist de patrulare, demn de laude, după ce a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer care a depășit limita de viteză. Angajatul INP i-a zis șoferului că el vorbește în limba română și că nimeni nu-l obligă să vorbească cu el în „Limba rusă”. Șoferul, vorbitor de limbă rusă, a filmat scena cu telefonul mobil, iar înregistrarea a expediat-o către redacția Gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, șoferul din Vulcănești a fost tras pe dreapta sâmbăta trecută, în apropiere de orașul Cimișlia, iar angajatul INP a refuzat categoric să vorbească cu șoferul în limba rusă.

Din imaginile video, se vede cum polițistul i-a solicitat șoferului actele la control, iar acesta a cerut polițistului să i se adreseze în limba rusă.

Drept răspuns la solicitarea șoferului, polițistul i-a spus că el se adresează în limba română, menționând că înțelege limba rusă, dar nimeni și nimic nu-l obligă să o vorbească, din moment ce în Constituție româna este specificată ca limbă de stat.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.