close
România Mare

Premiul Centenarul Marii Uniri

În anul Centenarului Marii Uniri, premiile AFCN sunt completate prin acordarea unui premiu special, pentru proiecte co-finanțate în 2017, care celebrează acest moment. Câștigătorul va fi ales prin votul publicului, care poate fi exprimat online.

Proiectele nominalizate sunt:

1.

Asociația România Culturală
REGINA SOLDAT

Un omagiu cultural adus Reginei Maria, la ceas aniversar, Centenarul Primului Război Mondial, care a dezvăluit, prin evenimentele organizate, pagini de istorie răsfoite prea puțin: organizarea de spitale de campanie de către Suverană, printre soldații suferinzi.

asociatiaromaniaculturala.ro

2.

Asociatia PostModernism Museum
Minorități etnice în cultura vizuală – focus România

Proiectul a adus în prim plan reflectarea în cultura vizuală a tipologiei minorităţilor de pe teritoriul României, pe parcursul secolului XX, până la începutul secolului XXI, cât şi aportul acestora la constituirea României Mari. Expoziția a avut două secțiuni, reprezentări în cultura vizuală românească a minorităților „vechi”, istorice dar și a celor „noi”, de după Revoluția din 1989.

modernism.ro

postmodernism.ro

3.

Asociația Pro Cultura pentru o istorie a civilizației universale
CineBucureşti. 100 de ani de modernitate

Cinematografele din centrul Bucureştiului s-au născut odată cu oraşul modern, marcându-i în mod fundamental identitatea culturală. Prin activităţile din proiect, a fost pusă în valoare identitatea cultural arhitecturală a Bucureştiului, prin recuperarea arhitecturii uitate a cinematografului.

pro-cultura.org.ro

4.

Asociația Gaspar, Baltazar si Melchior
UNESCO educational.RO

Este un proiect educațional, însoțit de o publicație realizată într-o manieră dinamică și interactivă, conținând informații concentrate și relevante despre obiectivele UNESCO din România: patrimoniu material, imaterial şi natural. Proiectul cartografiază întreg spaţiul istoric locuit de români, cuprinzând referiri la Basarabia, Bucovina şi Maramureşul istoric. România lui 1918 este prezentă printr-o hartă de epocă, în interiorul coperţii publicației. Este un instrument de lucru cu copiii cum nu se poate mai potrivit pentru anul 2018: Anul European al Patrimoniului Cultural şi, pentru români, Centenarul Unirii. Va fi implementat în anul 2018 în cel puţin 15 şcoli din ţară. 

edupatrimoniu.piscu.ro

5.

Fundația Culturala Meta
Un secol de arhitectură online

Un secol de arhitectură românească este o enciclopedie gratuită, bilingvă, a arhitecților români și a arhitecturii create pe teritoriul românesc actual în perioada 1890-2018. Enciclopedia și expoziția care propune o sinteză a acestei enciclopedii își propun realizarea unei viziuni extinse asupra arhitecturii românești din ultimii aproximativ 100 de ani.

e-architecture.ro

Vă invităm să votați proiectul favorit până pe 10.01.2018 ora 24:00.

Tags : Premiul Centenarul Marii Uniri

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.