close
Cronică

Respirația pădurii

– Doamnă, miroase a odorizant de mașină, aici în pădure, spune la un moment dat unul dintre copiii cărora voi, Oameni-Copii le-ați oferit bucuria unui 1 Iunie minunat.
– Pe aici nu trece nicio mașină, dar aerul puternic al brazilor și faptul că suntem sus face ca mirosul pădurii să fie puternic, explic eu, abținându-mă să nu zâmbesc.
– Dar ce tare miroase! (…și nu numai…dragostea e tare)

…și astfel un copil desprins din atmosfera poluantă a Ploieștiului s-a putut racorda la respirația pădurii.

Mulțumesc vouă, oameni cu suflet de copil: Aura Dan, Gelu Varzaru, Dascalu Gabriela, Mihaela Ivanescu, Maria Bem, Camelia Florescu, Silvana Andrada, Flaviana Petrut, Ioana Raluca Trandafir, Adela Conciu, Gabriela Gabriela Șerban Doca, Livia Garbur, Anisoara Nistoroaia, Einfach Mann, Ana Martin, Daniel Papazisu, Elena Vizireanu, Mia Fasser, Loredana Ursu, Ida Lar, Mădălina Bărbulescu, Rodica Dascalu, Flory Calaj, Constantina Dumitrescu, Rosu Ciprian, Liliana BC, Marieta Stanciu, Oana Berdila, Lenuta Harabula, Simona Serban, Liliana Liciu, Dan Desliu, Elle Reanu, Sorin Popa, Rob Robredo,Lenuța Harabulă, Tatiana Tatiana, Mirela Parepa, Gabriela Raucă și altora care doresc să rămână anonimi.

În numele copiilor, al părinților și dascălilor care s-au bucurat de bucuria copiilor ajutați de voi, vă mulțumesc! Vă mulțumesc pentru că prin mine ați făcut câțiva copii să simtă așa ceva… Diferenţele sociale sau de etnie nu s-au resimţit în cadrul elevilor de la Şcolile Gimnaziale Anton Pann şi Florin Comişel din Ploieşti.

Eram la ușa de la intrare de la LIDL Vălenii de Munte. Astept elevii să iasă … același copil cu mama plecată in străinatate, aflat in tutela surorii sale, vine si îmi lasă în brate un brat de dulciuri:

– Doamnă, astea sunt pentru nepotii mei, îmi trebuie o sacoșă.
Mă uit ciudat la ditamai cumparaturile.
-Le-am promis că le aduc ceva bun!

Luăm un coș și o zbughește printre rafturi să le ia nepoților suc. Mă gândesc in sinea mea ce nepoți să aibă un copil de 11-12 ani…și abia apoi realizez …dialogul avut cu sora lui înainte de excursie…copiii surorii sale alături de care crește, sunt nepoții lui.

Băiatul acesta nu si-a cumpărat nimic pe toată perioada excursiei. Visul lui este sa aibă o tabletă…si din banii pe care i-a avut de cheltuială a făcut rai, așa cum ați făcut și voi!
Număr sucurile de câte o jumătate de litru…3 la număr…mintea și inima mi-o iau razna…cel putin 2 nepoti avea…
-Și cum cari tu toate astea, măi copile?
-Nu-i problemă, doamnă, stau pe….cutare strada…
– E aproape de școală?
– Da!
Orice cari pentru altii e aproape de suflet! E usor sa duci!🦋

M-am minunat de câte lecții îmi poate oferi Dumnezeu…încă mă minunez, tresar și plâng…
Miroase a brad și a copil!

Mii de mulțumiri! Pentru asemenea emoții și trăiri, există o singură lecție: cea a bunătății și a Iubirii!

(Ramona Muller)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.