close
Magna Europa

Retrospectiva săptămânii plenare: alegerea liderilor Parlamentului, formarea comisiilor

În prima sesiune plenară al celui de-al nouălea mandat, deputații europeni l-au ales pe David-Maria Sassoli președinte al Parlamentului European și au înființat comisiile parlamentare.

Miercuri, în cadrul primei sesiuni plenare de după alegerile europene, Parlamentul l-a ales președinte, pentru prima jumătate a mandatului (doi ani și jumătate), pe social-democratul italian, David-Maria Sassoli.

Eurodeputații au ales, de asemenea, 14 vicepreședinți și cinci chestori care, împreună cu președintele, formează Biroul Parlamentului.

Parlamentul a decis, de asemenea, câți membri vor fi în fiecare dintre comisiile sale, de la 25 în comisia pentru afaceri juridice până la 76 în comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară. Între timp, partidele politice și deputații neafiliați decid numele celor care vor face parte din comisiile permanente.

Joi, deputații europeni au dezbătut rezultatele summiturilor UE care au avut loc în iunie și iulie.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.