close
CreștinătatePromovateSfinții zilei

Sfântul Nicolae al Japoniei – 3 februarie

Trimis de Biserica Ortodoxă Rusă în secolul al XIX-lea în Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus, Sfântul Nicolae a fost însoțit în misiunea sa de doi călugări, Anatolie și Iacob Tihai. Ajuns în Japonia, deși guvernarea interzicea convertirea la creștinism, cei trei au reușit să le insufle oamenilor dragostea pentru Dumnezeu, încât au început să fie botezate persoane din toată țara.
Fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe din Japonia, Sfântul Nicolae a fost prezent acolo și în timpul războiului ruso-japonez, fondând Catedrala din Tokyo. Cu hramul Învierii Domnului, catedrala poartă numele de Nikorai-Do, în cinstea Sfântului Nicolae, luminătorul Japoniei.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.