close
PoeziePromovate

Un ambasador britanic recită un poem din Eminescu – VIDEO

Ambasadorul britanic în România, Paul Brummell, a recitat o poezie a poetului Mihai Eminescu pentru a marca Ziua Culturii Românești, pe 15 ianuarie. Ambasadorul a mers la Ipotești, satul unde s-a născut Eminescu, și a stat lângă iazul care la inspirat pe poetul român pentru a scrie o poezie romantică numită „Lacul”.

„Astăzi, 15 ianuarie, este Ziua Culturii Românești. Este data nașterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet al României și suntem aici, în nord-estul României, chiar în afara satului Ipotești, unde Eminescu a petrecut o parte din copilărie. Iar acest lac este cunoscut ca un lac de crini, care se spune că a inspirat una dintre cele mai faimoase poezii ale lui Eminescu, Lacul”, a spus Paul Brummel într-un intro.

Mihai Eminescu, născut la 15 ianuarie 1850, în satul Ipotești, lângă Botoșani, în nord-estul României, este considerat cel mai mare poet al României. A fost, de asemenea, un romancier și un jurnalist important al timpului său. Pentru a-i onora memoria, România sărbătorește Ziua Culturii Naționale pe 15 ianuarie.

Tags : ambasadorul marii britaniilaculpoetul Mihai Eminescupoezii eminescuziua culturii romanesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.