close
Social

Ziua împotriva Consumului şi Traficului de Droguri

În toată lumea este marcată, astăzi, Ziua împotriva Consumului şi Traficului de Droguri, o iniţiativă lansată în 1987 de Organizaţia Naţiunilor Unite, în speranţa că va reduce amploarea acestui fenomen, ajuns una dintre cele mai periculoase probleme sociale.

Anul acesta, evenimentul are un mesaj care le reaminteşte părinţilor cât de important este să-i asculte pe copii pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă, departe de atracţia stupefiantelor.

În România, Agenţia Naţională Antidrog a început, încă de ieri, o campanie de sensibilizare, cu multe manifestări în parcuri din marile oraşe. Voluntarii au încercat să le explice în detaliu pericolul celor interesaţi, spune Sorin Oprea, Directorul Agenţiei Naţionale Antidrog.
„Prin aceste activităţi, încercăm să atragem atenţia asupra acestui fenomen foarte grav, încercăm să oferim alternative la consum, în special prin sport, astfel încât tinerii să fie cei care pot să decidă ceea ce vor face în viitor. Este foarte important că ni s-au alăturat foarte mulţi parteneri anul acesta, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în ţară. De asemenea, alături de noi la această acţiune participă foarte multe ONG-uri, care în momentul de faţă promovează în special activităţi de prevenire sau activităţi în rândul”, a declarat Oprea.
Potrivit celor ma recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume, aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an, iar cei mai vulnerabili sunt tinerii.

Denisse S.

Tags : cocainadrogurihasisheroinaziua antidrog

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.