close
Cronică

American breakfast. Peppermill, Las Vegas. August 2010

Să mă vedeți mereu dacă vă mint, da’ nu-ș cum dracu’ se face că dacă vrei să mănânci ceva de dimineață, în Las Vegas, trebuie să bagi „talpă” ca de la Obor până în Militari. Mafrends, în hotelurile din jurul „The Strip”, nu găsești neam vreun loc unde să mănânci și tu o sărăcie de omletă, ca tot omu’ obișnuit care a muncit pe brânci toată noaptea la masa de BlackJack.

Că mai era puțin și făceam hemoroizi la amigdale 🙂 Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie după ce am schimbat două ture de dealeri în cazinoul de la parterul hotelului Stratosphere, care e cam cât Cișmigiul.

Era șapte dimineața, dovedisem cam un litru de Stolichnaya all night long și aveam o foame că mai era puțin și începeam să mușc din masă. La Roxy’s Diner, un nonstop din incinta hotelului, tocmai dădeau cu mopul și mai trebuia să aștept o oră să bag și io ceva la jgheab.

Așa că am întrebat și io, ca gambleru’ naiv: „Where I could eat the best american breakfast in Vegas?”. Am primit de trei ori același răspuns: „Pepermill”. Și așa am ajuns la „Râșnița de piper” unde mi-am făcut cruce cu limba în ceru’ gurii când am văzut cât cardesc americanii pe inima goală. Și era full ochi înăuntru că a trebuit să mă așez cu gagica mai întâi la niște păcănele, că acolo așa-i modelu’ peste tot, până să primim o masă. Am comandat și noi la nimereală și când ne-a umplut chelnerul „dinaintea goală” cu haleală am crezut că dau în dischinezie biliară.

Pentru prânz sau cină recomand Du-Par’s, una din cele mai vechi crâșme din oraș, cu prețuri cam ca pe la noi. Era prin centru, da’ s-a mutat în North Las Vegas. O găsiți voi… Hai, destul cu vorba, că mă grăbesc să-mi savurez kilu’ de suc de roșii „pentru de dimineață” 🙂

(Mihnea Petru Pârvu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.