close
Cronică

Australia behind me. Sau, mai ca pe la noi, cu continentu’n spinare

Când am plecat din Brisbane era soare. Da’ în approach the North Head – îl mai zăriți voi prin filme – se lăsase ceață. Așa am intrat în Darling Harbour, Sydney, în noiembrie 2000.

În prima poză numa’ cangurii lipseau, în a doua, unde-s cu Captain Trinca aproape sub Harbour Bridge – podu’ ăla pe care-l vedeți la televizor, de revelion, cu artificii pe el – apare și un OZN. E o iluzie optică de la becu’ din bucătăria mea de la Obor, că n-am scanat poza, ci i-am dat o japcă cu Aifonu.

În a treia, tot cu becu’ deasupra, îs tot io, bucolic și/sau idilic, 🙂 cu Opera House în travers tribord de abdomenu’ meu îndelung lucrat prin crâșme de pe diverse meridiane și paralele. Fo’ juma de zi mai later, după ce s-a înserat, m-a tăiat treaba mică fix în spatele „portocalei”. N-am avut încotro, chit că n-a fost prea romantic. Captain Tripon mi-e martor că nu se putea altfel

(Mihnea Petru Pârvu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.