close
Magna Europa

Bugetul UE pentru 2020

consilium.europa.eu

Bugetul anual al UE stabilește toate cheltuielile și veniturile Uniunii Europene pentru un an. Acesta asigură finanțarea programelor și politicilor UE în conformitate cu prioritățile politice și obligațiile legale ale UE.

Procedura de adoptare a bugetelor anuale ale UE implică trei instituții ale UE: Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European.

Procesul începe în luna februarie a anului precedent, când Consiliul și Parlamentul își adoptă orientările. Comisia Europeană prezintă apoi Consiliului și Parlamentului proiectul de propunere, de obicei în luna mai.

Între iulie și septembrie, Consiliul își stabilește și își adoptă poziția, pe care Parlamentul o poate aproba sau modifica în cursul lunii următoare.

Bugetul anual al UE este, de obicei, adoptat până la sfârșitul anului precedent. În cazul în care nu se poate ajunge la un acord, noul buget urmează regula „doisprezecimilor provizorii”: în fiecare lună poate fi cheltuită cel mult o doisprezecime din bugetul pentru anul precedent.

 Infografic 
(consilium.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.