close
Film

„Caravana filmului românesc” revine la Amara împreună cu Mircea Diaconu și Horațiu Mălăele

„Caravana filmului românesc” revine, în această vară la Amara, cu un program variat de filme, în cadrul secțiunii ‘Capodopere ale cinematografiei naționale’, ca o continuare firească a succesului avut cu secțiunea adresată copiilor, ‘Cartea și filmul’.

Proiecțiile, organizate în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Amara, vor avea loc în perioada 17 — 23 iulie a.c., la Grădina de Vară, cu începere de la ora 21.00.

Și, pentru a oferi publicului momente de neuitat, ‘Caravana filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale’ vine la Amara împreună cu invitați speciali, ale căror nume reprezintă un reper atât în teatru, cât și în cinematografie: Mircea Diaconu și Horațiu Mălăele.

Miercuri, 19 iulie, cu începere de la ora 21.00, publicul se va putea întâlni cu Mircea Diaconu care va fi prezent la proiecția filmului ‘Tache’, regia Igor Cobileanski. ‘Tache e o comedie altfel fata de ceea ce am făcut pana acum. E o comedie de-a-ndoaselea, nu e o comedie neagră, pentru că nu are cruzimea care e, de multe ori, ingredientul principal într-o astfel de comedie. Este evident ironică, dar foarte umană, pentru că asta aduce în, primul rând, actorul Mircea Diaconu, elementul uman’, a declarat producătorul Cristian Comeagă.

Joi, 20 iulie, de la ora 20.30, spectatorii se pot întâlni cu Horațiu Mălăele, care va susține recitalul ‘Sunt un orb’. Despre acest spectacol, Horațiu Mălăele spune: ‘Spectacolul Sunt un orb cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar și proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba și despre dumneavoastră’.

Recitalul va fi urmat de proiecția filmului ‘Funeralii fericite’, al cărui protagonist și regizor este tot Horațiu Mălăele.

Programul va fi completat de filme clasice și comedii de referință din cinematografia românească, precum ‘Mihai Viteazul’, regia Sergiu Nicolaescu, ‘Iarna bobocilor’, regia: Mircea Mureșan, ‘B.D. la munte și la mare’, ‘B.D. intră în acțiune’, ‘Cucoana Chiriția’, regia: Mircea Drăgan.

‘Caravana filmului românesc — Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naționale’ este un proiect inițiat și derulat de Asociația CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care își continuă seria evenimentelor cultural-educative.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al proiecțiilor din cadrul ‘Caravanei filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale’ la AMARA este următorul:

GRĂDINA DE VARĂ

Luni, 17 iulie, ora 21.00: MIHAI VITEAZUL

Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Ion Besoiu, Mircea Albulescu

Marți, 18 iulie, ora 21.00: CUCOANA CHIRIȚA

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Draga Olteanu Matei;

Cu: Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Iurie Darie

Miercuri, 19 iulie, ora 21.00: TACHE

Regia: Igor Cobileanski; Scenariul: Mara Nicolescu;

Cu: Mircea Diaconu, Constantin Drăgănescu, Gabriel Radu, Mara Nicolescu

Invitat special: MIRCEA DIACONU

Joi, 20 iulie, ora 20.30: Recital HORAȚIU MĂLĂELE: SUNT UN ORB

urmat de proiecția filmului FUNERALII FERICITE

Regia: Horațiu Mălăele; Scenariul: Adrian Lustig;

Cu: Horațiu Mălăele, Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc

N15 — Nerecomandat sub 15 ani

Vineri, 21 iulie, ora 21.00: B.D. INTRĂ ÎN ACȚIUNE

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Nicolae Țic, Mircea Drăgan;

Cu: Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin

Sâmbătă, 22 iulie, ora 21.00: B.D. — LA MUNTE ȘI LA MARE

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Nicolae Țic, Mircea Drăgan;

Cu: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani

Duminică, 23 iulie, ora 21.00: IARNA BOBOCILOR

Regia: Mircea Moldovan; Scenariul: Petre Sălcudeanu;

Cu: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, Emil Hossu, Sebastian Papaiani

*** Asociația CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) și Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel național, prin cele două secțiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naționale și Cartea și filmul.

În cei patru ani de existență, Caravana filmului românesc a fost în orașele: Ploiești, Constanța, Onești, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reșița, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaș, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călărași și București, ajungând la un număr total de peste 90.000 de spectatori și consemnând 2.300 de referiri în presa locală și națională. În cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistică și tehnică de excepție, fiind refăcute ca sunet și imagine.

* Proiect realizat cu sprijinul CNC — Centrul Național al Cinematografiei, UCIN — Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme; ANF — Arhiva Națională de Filme; DACIN SARA — Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual — Societatea Autorilor Români din Audiovizual și Proiect co-finanțat de A.F.C.N. — Administrația Fondului Cultural Național (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.).

F. Radu

Tags : Caravana filmului românescfilme aer liberfilme romanestihoratiu malaelemircea diaconu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.