close
Monarhie

Ce aş face eu în locul Prinţului Nicolae de România

Zvonul oribil care circulă tot mai insistent în aceste zile este că Prinţul Nicolae, dezmoştenit de cozile de topor care au făcut uzurparea din ultimul an, nu va fi invitat la înmormântarea bunicii Sale.

LATER EDIT: Fără a avea pretenţia câ adevărul meu este adevărul absolut, cred că articolul acesta din 4 august 2016 este mai actual ca oricând. Nicolae a făcut exact ce am scris aici. A devenit prinţul popular, vlăstarul domnesc prietenos, cald, apropiat. În acelaşi timp, victimizarea agresivă a sa de către Casa Regală a contribuit la o popularitate în creştere. Iar aceasta continuă să crească. Veţi vedea.

Analitic, nenorocirea fără precedent în istoria sa care se petrece acum în Casa Regală a României reprezintă însăşi uzurparea regalităţii din Casa Regală de către securistoizi de descendenţă comunistoidă care fac, conştient sau nu, jocul Rusiei, distrugând cu bucurie unul dintre cele mai importante simboluri ale neamului românesc.

În aceste condiţii, părăsit şi (aşa cum şi-ar dori unii, uitat de toţi) totuşi dorit mai mult decât niciodată, Prinţul Nicolae are la dispoziţie o unealtă de retorsiune publică şi politică năucitoare.

Dacă aş fi în locul Prinţului Nicolae, pe 12 august, cu o zi înainte de înmormântarea Reginei Ana şi în a doua şi ultima zi în care trupul acesteia va fi expus public la Palatul Regal, m-aş înfiinţa la Palatul Regal singur şi m-aş aşeza la rând, ca să-i aduc un ultim omagiu bunicii mele dragi.

Desigur, Prinţul Nicolae are o viziune plenară net superioară celei de care dispun eu. El are contacte la nivelul caselor domnitoare din Europa, care cu certitudine au înţeles exact care este diferenţa dintre sângele albastru al lui Carol I şi Ferdinand I Întregitorul şi Duda Margaretei, care a ocupat abuziv instituţia regalităţii româneşti.

Aşadar, fiecare este liber să spună ce crede, dacă este de bună credinţă, în acest moment, pe acest subiect, iar Prinţul Nicolae este liber să procedeze exact cum doreşte. Nu-l mai leagă nici un cod regal, nici o etichetă, nimic.

Mă refer însă şi la credinţa mea că este timpul ca monarhul, azi, în lumea interactivă în care trăim, să coboare între concetăţenii săi şi să fie mult mai interactiv, combinând virtuţile tăcerii înţelepte cu cele ale vorbei cumpănite, direct la Ion de la Gogoşerie.

Nicolae ar putea să fie acest alt tip de sânge regal domnitor. Depinde numai de El dacă o va face cândva. Şi când o va face. Şi cum.

Tags : casa regalaprintul nicolae

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.