close
Editorial

Cînd vă văd…

Cînd vă văd, pe-o samă dintre voi, cum v-ați ajuns…

De parcă voi nu v-ați căcat niciodată în fundu’ grădinii acolo unde punea mămuța ca la domni un ziar Scînteia să fie de citit și de alte cele.

Rîdeți acuma că țăranii au rămas ca la 1900 toamna, că merg să pupe moaște ca niște proști și înapoiați ce sunt. Vă este rușine să spuneți: Sunt creștin.

Ați fost botezați numai așa de sanchí, că n-au avut nănașii voștri ce face decît să se lepede de Satana, așa cum vă lepădați voi acum de Dumnezeu? S-a îmbătat tătică-tu de bucurie că și-a dat pruncuțul “la lege” numa’ de prost așa, ha? Și mămică-ta ce bucuroasă a fost că după botez nu te mai trezeai în toiul nopții zbierînd ca din gură de șarpe. Aveai, maică, înger păzitor, erai cineva.

Vă întreb acum, voi de unde ați răsărit așa simandicoși?

Nu cumva v-a sters la curuț o bunică credincioasă? Nu v-a vorbit despre tainele pădurii un bunic ce se căca în fundul grădinii?

Voi acuma sunteți apărătorii LGBT, mvai tuh!, vă dați în urma trenului și dinaintea cozonacului pentru ei. Bravo vouă, e frumos cît-de cît, dar de ce nu sunteți toleranți și cu cei enumerați mai sus?

Nu vă dor fălcile la cît ați rîs de babeta ce-și face cruce în dreptul bisericii aplecîndu-și cocoașa pîn’ la pămînt? Ziceți că se închină la “prieteni imaginari”, pe cînd voi vă tăvăliți numai în adevăruri absolute.

Mai povestiți vreunul despre bunelul? Da, îngrămăditul ăla fără dinți care vă ținea în poală și vă povestea despre Cotul Donului și cum bea el apă din goaca ce o lăsa copita calului. Da, ăla ce-a venit cu mantaua spartă de gloanțe ca să o arate drept minune de la Dumnezeu că a scăpat cu zile din tranșee ca să vă lase vouă țara întreagă. Vreți eroi? Ăștia vă sunt eroii.

Da, vă văd prin Mall-uri cu 3 lei în buzunar, tînjind bezmetici după o șaorma. De voi mi-e milă, nu de țăranul ce se cacă în fundul grădinii. Ăsta nici supus torturii nu se leapădă de rădăcini așa cum ați făcut-o voi pentru patima nimicului, nerecunoscătorilor și răzgîiaților ce sunteți.

Popescu Luminița

https://popesculuminia.wordpress.com/

Imagine: Pinterest

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.