close
România Mare

Comuna Cotul Morii neagă că ar fi semnat declarația anti-unire a socialiștilor: Este ilegal ce a făcut un consilier local

Comuna Cotul Morii din raionul Hîncești, una dintre senatarele declarației anti-unire, neagă că ar fi condamnat acțiunile unor autorități publice locale care au semnat Declarația simbolică de Unire cu România.

Primarul comunei, Lucia Guștiuc, susține că nici consilierii și nici cetățenii nu au fost consultați referitor la declarația anti-unire semnată de un consilier socialist în numele întregii comune.

Comuna Cotul Morii neagă că ar fi semnat declarația anti-unire a socialiștilor: Este ilegal ce a făcut un consilier local

 imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

„Cum poate un singur om să semneze în numele tuturor cetățenilor, să ia decizii în numele întregului consiliul local fără să se consulte cu nimeni? Este ilegal ce a făcut consilierul”, a menționat Lucia Guștiuc.

Primarul ne-a comunicat că a fost contactată de săteni și consilieri, după ce au văzut declarația făcută publică de consilierul prezidențial Ion Ceban.

„În asemenea cazuri se fac consultări. Noi organizăm ședințe și dezbatem subiecte până a luat o decizie, ne sfătuim cu cetățenii, îl însă (n.r. – consilierul semnatar) a decis în numele tuturor. Vrem să dezmintem această declarație. Comuna Cotul Morii nu a semnat nicio declarație anti-unire. Cum am putea să semnăm fără să ne consultăm cu oamenii? Cum am putea să semnăm dacă noi suntem un sat de pe malul Prutului, reconstruit practic din bani Guvernului român?”, a declarat, pentru UNIMEDIA, primarul comunei Cotul Morii, Lucia Guștiuc.

Menționăm că o declarație anti-unire a fost semnată de mai multe localități din Republica Moldova. În numele comunei Cotul Morii din Hîncești a semnat consilierul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vitalie Timotin.

Declarația de anti-unire vine după ce recent 12 localități au semnat o Declarație simbolică de Unire cu România.

Unimedia.info

Tags : Basarabiadeclaratie uniremoldovaunimedia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.