close
Agenda culturalăPromovate

Concert Simfonic – Festivalul „ZILELE FILARMONICII 65” la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești

Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 19.00, pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu” vor urca, alături de orchestra simfonică, dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan pentru un concert simfonic cu totul special, desfășurat sub egida Ambasadei Germaniei la București.
Fost tubist al Filarmonicii din Viena, fondator al renumitului ansamblu de suflători de alamă ”German Brass”, profesor și dirijor, Walter Hilgers este un muzician complet, de renume internațional, ce ocupă și funcția de Director Artistic Onorific al Filarmonicii ploieștene, iar pentru seara de miercuri, 27 septembrie 2017, a ales să prezinte publicului un program artistic ce conține trei lucrări.
Așadar, seara debutează cu ”Uvertura pe trei teme rusești” din creația compozitorului Nikolai Rimsky Korsakov, ce pregătește intrarea în scenă a muzicianului Mihai Luigi Corodan, tubistul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”. Mihai Luigi Corodan și-a desăvârșit studiile în Germania, țara cu una dintre cele mai bune școli de tubă, și cântă în exclusivitate pe instrumente Buffet Crampon – Melton Meinl Weston, firmă a cărei imagine o reprezintă în România. Tânărul tubist va interpreta ”Concertul pentru tubă și orchestră” de Alexander Arutiunian, o lucrare cu tubă solistă, o postură nu des întâlnită când vine vorba despre acest instrument, opera în care compozitorul și-a propus ”să lase tuba să cânte”.
Concertul se încheie cu ”Eroica lui Brahms”, așa cum a denumit Hans Richter, cel care a dirijat premiera, Simfonia a-III-a, în Fa Major, una dintre cele mai des cântate simfonii ale compozitorului.
Cu o zi mai devreme decât în mod obișnuit, miercuri, 27 septembrie 2017, Filarmonica ”Paul Constantinescu” vă invită în Sala ”Ion Baciu” pentru ultimul concert simfonic al lunii septembrie ce face parte din Festivalul ”Zilele Filarmonicii 65”, organizat cu ocazia aniversării a 65 de ani de tradiție în promovarea valorilor culturale.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.

Dirijor: Walter Hilgers
Solist: Mihai Luigi Corodan – tubă

Program:
Nikolai Rimsky – Korsakov – Uvertură pe 3 teme rusești, op. 28
Alexander Arutiunian – Concert pt. tubă și orchestră
Johannes Brahms – Simfonia a III-a în Fa major, op. 90

F.P.

Tags : concertefilarmonica ploiestizilele filarmonicii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.