close
Magna Europa

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (Sănătate), 13 februarie 2020

consilium.europa.eu

Principalele rezultate

Sănătate

Răspunsul UE la epidemia COVID-19 a fost prompt și eficace. A existat o bună cooperare la toate nivelurile între toate părțile implicate, însă nu trebuie să considerăm că este suficient. UE și statele sale membre trebuie să asigure o cooperare și mai strânsă în cadrul uniunii.

Vili Beroš, Ministrul Sănătății din Croația

Pe baza notei de orientare din partea președinției, miniștrii au desfășurat un schimb de opinii cu privire la implicațiile epidemiei de COVID-19. De asemenea, au discutat măsuri și activități întreprinse ca răspuns, precum și moduri de a își consolida cooperarea în domeniul sănătății publice.

Miniștrii au adoptat concluziile cu privire la COVID-19, salutând răspunsul eficient al UE la amenințarea reprezentată de o potențială declanșare a unei pandemii și solicitând continuarea și intensificarea cooperării, atât la nivelul UE, cât și la nivel internațional.

(consilium.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.