close
Cronică

Controlorii

Cristian Botez

Abuz al unor controlori STB pe linia tramvaiului 21

Mergeam, ieri, pe la 15.30, spre Spitalul Fundeni, cu tramvaiul 21, dinspre “,Sf. Gheorghe”. La stația de intrare pe Moșilor, se urca doi controlori STB. Doar doi. La vreo 30 de ani. Pare irelevant, dar stati putin. Eu, la momentul respectiv, eram pe scauna, pe partea drepta, In fata mea, tot pe scaun, un tigan la vreo 20 de ani. Cu parul in coc, vedeti fotografia pe care i-am facut-o cu telefonul. Cei doi controlori se despart si iau la puricat tramvaiul.

Unul din controlori repereaza o tanara domnisoara, pierduta in scaun. cu chipul speriat(in fotografia atasata textului, cea in picoare, cu rucsac si fular roz). Gagiul de la STB, imortalizat de mine mai tarziu, dupa coborare(vezi fotografia), se apropie de fata. Tanara era vizibiul speriata.Nu avea nici macar card de calatorii.

Intre timp apare si controlorul care fusese in partea din fata a tramvaiului. Se apropie de tiganul din fata mea, dupa ce inregistrase intr-o secunda,scena dintre fata si colegul sau controlor. Controlorul il intreaba pe tigan de cardul de calatorii. Tanarul spune ca nu are. “De ce nu ai?” “Uite asa. N-am in pula mea”. Cei doi mai schimba cateva cuvinte, dupa care TIGANUL ESTE LASAT IN PACE! Controlorul mai baguie ceva , trece de el si ma intreaba pe mine. Eu ii spun ceva de genul “Suntem colegi” sau “Suntem vecini”(am gratuitate ca persoana cu handicap grad I, dar prefer sa zic mereu altceva; cu atitudine; altminteri imi cer sa scot acte medicale, sa conteste valabilitatea lor, sa imi ceara sa cobor, sa ma ameninte ca vor solicita Jandarmeria!).

Omul meu se duce apoi la colegul lui, pe partea cealalta, care nu o slabise deloc pe adolescenta. Discutia continua, acum, in trei. La un moment dat o aud pe fata “Asta ce inseamna? Ca trebuie sa cobor din tramvai?” Controlorii derbedei: “Dar tu ce crezi? Ca ne jucam?” Si coboara la statia Mosilor cu Ferdinand, plecand, fata incadrata de controlori, spre iesirea din refugiul ingradit. Atunci am reusit sa trag cateva cadre cu telefonul, dupa cateva tentative facute si in tramvai.

Ei! Sa ne spuna acum, Adrian Creci, directorul interimar STB, a doua zi de la aceasta scena, daca la ora inregistrata pe fotografii, in statia liniei 21, pe directia Sf Gheorghe-Obor, a fost inregistrat vreun Proces-verbal de sanctionare corntaventionala.

Sa ne spuna Adrian Creci, directorul STB, daca controlorii au pe lista de atributii si procedura de actiune datul jos din vehiculele STB a calatorilor pentru control si sanctionare contraventionala!
Sa faca public, domnul Director STB Adrian Creci numele celor doi controlori care au dat o fata jos din tramvai, conducand-o spre nu se stie unde!!!

Sa ne spuna domnul Adrian Creci UNDE au condus-o cei doi controlori STB pe fata pe care audat-o jos din tramvai si IN CE SCOP!

Voi trimite azi, ca ziarist, o solicitare de presa prin care voi solicita sa fie data o explicatie in legatura cu scena descrisa mai mult, in interesul si spre cunostinta cetatenilor!

Fotografii, cu telefonul mobil: Cristian Botez

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.