close
Actualitate

Crearea sistemului de relații publice în favoarea succesului parteneriatelor europene în macro-regiunea Dunării

Crearea sistemului de relații publice

în favoarea succesului parteneriatelor europene în macro-regiunea Dunării

Sesiune practică la București, 24 februarie 2017

 În urma desfășurării recentei Adunări Generale CLDR, onorată de Coordonatorul General al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR) – Dl Peter LANGER, a reieșit clar că numeroase oportunități de finanțare, direct de la Bruxelles sau pe plan național, vor apărea încă din primele luni ale anului 2017. O reuniune extinsă a Comitetului Executiv CoDCR va avea loc la Ulm la finele lunii aprilie 2017, prin care ne străduim să aducem la aceeași masă pe toți cei interesați de noi proiecte de investiții, parteneriate public-private și cooperări în Macro-Regiunea Dunării, unde există încă un potențial impresionant, inclusiv prin ”Inițiativa 16+1” (CEEC – Cooperation between China and Central and Eastern European Countries), unde și România este parte.

În pregătirea acestui eveniment, precum și pentru valorificarea oportunităților evocate, Departamentul de Training al CLDR – Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării”, membră DAC – Danubius Academic Consortium -, în parteneriat cu Task Force-ul Național SUERD – instrument informal de consultare și lucru cu reprezentare guvernamentală și non-guvernamentală-, precum și cu ACRAFE – Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene și CIO-SUERD – Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în colaborare cu Centrul de Biodiversitate al Academiei Române – organizează, în seria Incubatorul de Proiecte și Afaceri Europene, Sesiunea de Informare și Training cu tema ”Stimularea formării rețelelor de cooperare dunăreană și a consorțiilor de parteneri pentru proiecte sub egida SUERD”.

 

Sesiune va avea loc la București – Casa Academiei Române (Calea 13 Septembrie nr 13), în data de vineri, 24 februarie 2017, orele 9.30-13.00 și se bazează pe: prezentări sintetice pentru actualizarea informațiilor utile în domeniu; runde de întrebări și răspunsuri; studii de caz cu caracter demonstrativ; teme de reflecție și exerciții practice. La final, cursanții primesc Certificat de Participare eliberat sub egida Consorțiului Organizatoric.

În același context, precum și ținând cont de zilele festive legate de Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, cele mai dinamice și de succes doamne, care au contribuit la evoluția mișcării dunărene și au sprijinit proiectele de acest gen în România, vor fi răsplătite prin acordarea Diplomei de Excelență ”Danube Career Woman”.

Principalele teme și subiecte abordate:

  1. Înțelegerea cadrului general și obiectivelor Strategiei Dunării cu aplicabilitate pentru contextul proiectelor românești și conectarea acestora la țintele și acțiunile SUERD
  2. Participarea și oportunitățile oferite de rețelele de cooperare la nivel UE și SUERD în perspectiva noilor apeluri de finanțare: Fondul pentru Proiecte Strategice Dunărene (DSF); Programul Transnațional Dunărea; Danube Local Actors Platform (D-LAP) etc.
  3. Dificultăți și modalități de optimizare a comunicării prin relații publice și lobby în consorțiile multinaționale de parteneri, inclusiv cele cu China și sub asuspiciile UNESCO
  4. Pregătirea parteneriatelor din cadrul proiectelor românești pentru Axa SUERD POR
  5. Practica networking-ului și importanța lobby-ului instituțional pentru sporirea încrederii în cadrul consorțiilor de parteneri
  6. Exemple de bune practici din cadrul proiectelor START, Danube, Horizon 2020 etc
  7. Consolidarea Rețelei Naționale a Ofițerilor Dunăreni – mijloc de inter-conectare eficientă cu partenerii instituționali din celelalte state membre SUERD

Participanții așteptați pot reprezenta următoarele domenii: departamentele de proiecte din cadrul autorităților publice județene/locale și asociațiilor de dezvoltare intercomunitară; manageri publici, project manageri, consultanți  în proiecte cu finanțare europeană, experții din agențiile de dezvoltare regională; cadre universitare și din domeniul cercetării-dezvoltării; lideri și reprezentanți ai sectorului ONG care dezvoltă parteneriate cu administrația publică; responsabili/funcționari din cadrul camerelor de comerț și asociațiilor profesionale interesate etc.

Speakerii și invitații principali sunt: Acad. Alexandru T. BOGDAN – Centrul de Biodiversitate al Academiei Române; Reprezentantul Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Republicii Populare Chineze în România; Prof. dr. Petre PRISECARU – Institutul de Economie Mondială; Dr. Georgeta GHEȚE-DĂNĂU – Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală ”CINAQ”; Dl Marian DOBRILĂ – Manager General – TDP Partners; Dl Nicolae MIRICĂ – Secretar General – UPLR și Dl Sever AVRAM – Președinte Executiv – CLDR.

Înscrierile se fac conform principiului Primul venit-primul servit până în 20 februarie 2017. Detalii suplimentare pot fi consultate pe siteul www.cldr.ro sau solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: secretariat@cldr.ro ori telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH și Opinia Națională. Parteneri Media: 24pharte.ro, Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro,  PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Tribuna Economica, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

Pentru conformitate,

Secretariatul Tehnic CLDR

6 februarie 2017

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.