close
Actualitate

Dan Andronic: Trei jurnalişti care au înţeles rolul Generalului Iulian Vlad în evenimentele din 1989

Dan Andronic a scris pe pagina personală de Facebook despre trei ziarişti care au înţeles care a fost rolul Generalulu Iulian Vlad în Revoluţia din 1989.

Jurnalistul Dan Andronic a scris pe Facebook despre trei colegi, totul din prisma Revoluţiei din 1989, în care Generalul Iulian Vlad a avut de asemenea un rol important.

 

Ei au vorbit. Alții au tăcut sau se dau lebede, dar o să-i vedem mai bine în zilele următoare.
Poate așa unii vor înțelege că Istoria are mult mai mult alte valențe decât clișeele pe care le folosesc în acel mod schizo-paranoid la care făceam referire mai devreme.

Cozmin Gușă, acționar principal Realitatea TV: „Am tot amânat intervenţia la Realitatea pentru a spune câteva cuvinte despre generalul Iulian Vlad. A fost cel mai important mentor al meu şi practic, anul viitor se împlineau 20 de ani de când ne cunoşteam. Stăteam împreună, făceam fel de fel de analize sau discutam despre ale vieţii, şi zâmbea tot timpul pentru că el avea vârsta tatălui meu, care şi el a murit în anul 2000. El (n.r Iulian Vlad) pentru mine era ”bunicul”, aşa îl apelam de fiecare dată”(…)
https://www.realitatea.net/gusa-generalul-iulian-vlad-a-fos…

Grigore Cartianu, România Liberă: (…)”Dar am verificat informațiile-cheie și am constatat că, în privința lui decembrie ’89, generalul Vlad spunea adevărul. Nu exagera cu nimic. Era perfect coerent, nu introducea niciun element de confuzie. Nu era nici măcar revanșard. Voia doar ca lumea să afle cine au fost criminalii de la Revoluție. Îl apăsa minciuna brucaniano-iliesciană „securiști = teroriști”, nu voia să meargă în mormânt cu această etichetă. Și avea dreptate. Și era convingător. Îl ajutau și memoria, și logica, și luciditatea, păstrate intacte la o vârstă înaintată.”
https://www.facebook.com/grigore.cartianu/posts/2052790061663363

Alexandru Căutiș, revista Kamikaze: „Dumnezeu să-l ierte pe generalul Iulian Vlad, un mare român!
De la deținuții politic ai perioadei comuniste (am cunoscut personal foarte mulți) am învățat că generalizarea nu e bună. Și că acel român care la un moment dat își riscă viața pentru semenii săi și pentru viitorul țării este demn să fie numit „un mare român” (…)

Pe ăștia i-am găsit eu, dacă mai aveți alte exemple, le puteți adăuga.

Tags : cozmin gusedan androniciulian vladjurnalisti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.