close
PromovateRepere

Domnule Virgil Ianțu, de ce nu câștigă România Mare?

Asociația 24pharte vă propune să-i aveți în vedere și pe românii din Basarabia și teritoriile României Mari și nu credem că emisiunea dumneavoastră ar avea ceva de pierdut, dimpotrivă. Ar fi, cu siguranță, o cât se poate de firească abordare. Mai mult, pe fondul tândălelii politice de la noi, emisiunea dumneavoastră are un mesaj generos și de ce n-ar fi și acesta un bun început pentru a prefigura în mințile telespectatorilor harta fizică reală a locuirii noastre dintotdeauna.

Ați face un gest patriotic cu minimum de mijloace. Ați arăta, astfel, mai ales în preajma Centenarului, că există o istorie comună, o limbă vie și aceeași dreaptă credință. Nu poate exista patriotism fără patrimoniu, ori sub ce formă s-ar afla acesta. În fapt, este o datorie de onoare a Televiziunii Române să conștientizeze acest fapt și să dea consistență anemiei identitare cu care mulți români se confruntă, inclusiv cei de peste mări și țări.

Desigur, nu puteți avea ca subiect o țară anume, fie ea și europeană, doar pentru că acolo trăiesc mulți români, ar fi ridicol și excesiv; dar să restrângeți cunoștințele generale despre națiunea română, despre unitatea ei de limbă și dreaptă credință, dincoace de o linie imaginară, este un afront adus celor care, doar în urma unei vremelnicii politice, își duc zilele dincolo de această linie. Vă adresăm rugămintea să-i aveți în vedere și pe aceștia!

Probabil nu ține doar de dumneavoastră să luați o decizie, dar suntem convinși că ați avea un cuvânt important de spus.

Asociația 24pharte

Tags : editorialeemisiuni tvopiniipareriromania mareteleviziunea romanavirgil iantu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.