close
Creștinătate

A fost sfințită pictura Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Podu Vadului – Breaza

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, pe 8 septembrie, la Podu Vadului (cartier al orașului Breaza, Prahova) a fost sfințită pictura bisericii care poartă hramul acestei mari sărbători creștine. Lucrările au durat mai bine de patru ani și au fost realizate de o echipă condusă de pictorul bisericesc Alexandru Nicolau.

Pictura lăcașului de cult a fost sfințită de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care apoi a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Au fost alături de PS Timotei Prahoveanul: părintele protoiereu Grigore Melnic, preotul paroh de la Podu Vadului – Laurențiu Vereșș, preoți de la mai multe parohii învecinate. Biserica a fost aproape neîncăpătoare pentru numeroșii credincioși veniți din Breaza, Câmpina și comunele din jur, pentru a participa la slujba religioasă. Cu ocazia marii sărbători Nașterea Maicii Domnului, la biserica din Podu Vadului a fost adusă, de la Biserica „Buna Vestire” din București, racla cu moaștele Sfinților Nectarie, Efrem cel Nou, Haralambie, Atanasie cel Mare și Rafail.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Laurențiu Vereșș a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru activitatea desfășurată în comunitate și eforturile depuse pentru restaurarea bisericii de la Podu Vadului. De asemenea, membrii echipei care a realizat lucrările de pictură au primit câte o „Diplomă de Cinstire” din partea Bisericii Ortodoxe Române.
Vechea biserică de la Podu Vadului a fost construită în anul 1510 și refăcută de mai multe ori de-a lungul timpului. Construcția noii biserici a început în anul 2000 și a fost finalizată în 2011, cu contribuția financiară a mai multor enoriași. În timpul lucrărilor, părintele Laurențiu Vereșș a oficiat slujbele în capela aflată în spatele casei parohiale de lângă cimitirul cel nou.

Trinitas

Tags : bisericabiserica nasterea maicii domnului breazaicoaneicoane sfintite

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.