close
Actualitate

Înscrierile pentru Tabăra de creație „Vara pe uliță” – până pe 30 iunie

Înscrierile pentru Tabăra de creație „Vara pe uliță” se mai pot face până pe 30 iunie, între orele 10.00 – 16.00, anunță Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, într-un comunicat transmis marți.

„Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 3 iulie — 11 august, la Tabăra de creație ‘Vara pe uliță’, ediția a XXV-a, program prin care aveți șansa să învățați de la cunoscuți creatori populari din tainele meșteșugurilor tradiționale — olărit, modelaj, încondeiat ouă, țesut, croit ii, modelaj — grupa baby, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe populare, împletituri textile, împletituri vegetale, măști populare, pictură naivă, păpuși, instrumente muzicale, dansuri populare, jucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură — desen grupa baby, foto, teatru de păpuși. Nu va lipsi programul bogat și variat de divertisment și socializare care va avea loc zilnic, de luni până vineri, între orele 12,00 — 13,00. Grăbiți-vă!!! Vă mai puteți înscrie până pe data de 30 iunie”, se precizează în comunicat.

Potrivit site-ului Muzeului Satului, ediția din acest an aduce în atenție publicația taberei, precum și meșterii populari care „au crescut” pasiunea copiilor pentru meșteșug și copiii care și-au întrecut maeștrii.

Copii și tineri, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, dornici să învețe din tainele meșteșugurilor tradiționale românești sunt așteptați să participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 — 14.00, timp de șase săptămâni, la atelierele amintite.

Totodată, în Pauza de Divertisment vor avea loc activități de socializare — jocuri tradiționale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, cunoașterea animalelor domestice, activități de prevenție și prim-ajutor, noțiuni de protecție și reguli de circulație, ateliere de jurnalism, de reciclare deșeuri, ateliere de trasee montane și de gătit pe munte, grădinărit, demonstrații de gimnastică și multe alte activități menite să îi antreneze pe copii într-o joacă educativă.

Descarcă

Fișa înscriere »

Regulament Tabara 2017 »

Fluturasi »

Tags : divertismentinscrierimuzeul satuluitabere de creatie

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.