close
România Mare

MAE al Rusiei: Progresul în reglementarea transnistreană a fost pierdut

stiri.md

MAE al Rusiei: Progresul în reglementarea transnistreană a fost pierdut.

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în timpul unei teleconferinţe cu jurnaliştii moldoveni, ea nu a exclus că regresul ţine de procesele care au avut loc în Moldova după alegerile parlamentare, transmite Știri.md.

„În dreapta Nistrului s-au schimbat trei guverne, unii politicieni moldoveni responsabili de reglementarea transnistreană se pare că se ghidau de propriile considerente şi, în opinia noastră, tergiversau realizarea acordurilor încheiate anterior”, a spus Zaharova.

Potrivit ei, din cauza scăderii dinamicii reuniunilor grupurilor de lucru moldo-transnistrene şi a regresului în anumite direcţii, nu a fost convenit protocolul final după singura reuniune oficială din acest an în formatul „5+2” de la Bratislava.

„Noi, ca stat garant al reglementării, contactăm activ cu părţile, pentru ca în cele două săptămâni rămase ale Preşedinţiei slovace a OSCE, Chişinăul şi Tiraspolul să poată depăşi divergenţele în probleme concrete şi să semneze Protocolul de la Bratislava”, a spus ea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, semnarea acestui document este necesară pentru a determina direcţiile de dezvoltare ulterioară în problema reglementării transnistrene.

Sursa: infotag.md

(stiri.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.