close
Cronică

Marcarea Zilei Francofoniei la Ploiești

Pe 20 martie 2019, la Palatul Culturii Ploiești, a avut loc sărbătoarea francofoniei, organizată de Alianța Franceză Ploiești, Palatul Culturii și compania Apa Nova.

România face parte din organizația țărilor francofone de 25 de ani, fiind un membru de marcă a acesteia.

Cuvântul de început a fost ținut de Dna Steluța Coculescu – Președinta Alianței Franceză Ploiești – după care a urmat un program artistic susținut de două eleve ce au amintit de autori francofoni români consacrați ca: Eugene Ionesco, Panait Istrati, Emil Cioran, Iulia Hașdeu.

Programul artistic a cuprins poezii în limba franceză semnate de Iulia Hașdeu, dar și o interpretare artistică a unui cântec francez din repertoriul cântăreței franceze Zaz.

Au luat cuvântul două tinere franțuzoaice, care au ales România pentru acțiunile lor de voluntariat și care vor susține la nivel de licee și școli diverse programe pentru tineri, în limba franceză, în domeniul protecției mediului, a voluntariatului european precum și în domeniul sportiv.

Sărbătoarea francofoniei s-a încheiat cu o conferință despre apă și valorile ei terapeutice, susținută de dl Ing. Mihăiță Toma, conferință în care s-a reliefat importanța apei pentru corpul uman, precum și gradul de puritate al apei în România. S-a vorbit, de asemenea, despre anumite tehnici de purificare a apei potabile, tehnici descrise mai pe larg în cele 4 cărți ale Dlui Ing. Mihăiță Toma.

Grațiela Avram

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.