Țară: Afganistan. Pâine afgană, Caimac, Brânză proaspătă cu migdale și frunze proaspete de metă, unt, marmeladă(în special gem de gutui și de mere), ochiuri cu roșii, coriandru, ardei iute si piper. Halva, halim (terci) Ceai verde cu cardamom sau caimac Chai (ceai fiert cu lapte, zahăr și cardamom) Ceaiul cu pâinea proaspăt coaptă reprezintă micul dejun principal.
Australia: Cornflakes; Pâine prăjită cu Vegemite, bacon afumat și ouă Cafea, ceai
Brazilia: Adesea Semmel cu unt sau Pão de queijo (un fel de pâine), șuncă, produse de patiserie și fructe. Café Colonial este populară în regiunea de sud. Cafea, de cele mai multe ori neagră cu o neobișnuit de mare cantitate de zahăr pentru europeni, cu lapte si suc de portocale
China: Supă de orez, supa cu taitei , turte( Shaobing , sau în vestul Chinei Nang ), lapte de soia , sare, legume și alte mâncăruri calde. Ceai verde chinezesc
Egipt: Fasole, scrob, Chubs (pâine), Falafel (chiftele din năut) Ceai, rar cafea, suc Adesea pâine cu gem.
Elveția: Pâine cu gem, miere sau ciocolata; sandwichuri cu brânză sau mezeluri, omletă, ouă fierte sau ouă prăjite, rar cu bacon, musli sau fulgi de porumb, iaurt, cereale sau faina de ovaz, rar (mai ales la țară) Rösti, fructe Cafea, cafea cu lapte („Schale”), lapte, Ovomaltine , ceai, cacao, suc de portocale sau similare Există diferențe regionale puternice
Franța: Pâine cu produse dulci (gem, miere, ciocolată) sau unt, Croissant sau alte produse de patiserie; cereale; rareori iaurt sau brânză. Cafea cu lapte, cafea neagră Espresso, ciocolată fierbinte sau suc
Germania, Austria, Olanda, Flandra: Produse de patiserie (în principal pâine, chifle, pesmet, care în funcție de regiune este dulce sau nu) și produse de patiserie (plăcintă, Muffins, biscuiți, Keks etc.); brânză, cârnaț, gem, sirop de zahăr, miere, Müsli, iaurt, brânză de vaci, fructe, un ou moale sau tare, omletă și ouă prăjite, costiță Cafea, ras sau regional ceai, lapte, suc, cacao
Guatemala: Pâine albă,turte din porumb, pâine prăjită, omletă, fasole („refritos”), felii banane prajite Cafea, suc de fructe
Iran: Mast-o-Khiar (supa rece de iaurt cu menta si legume proaspete), Ash (supa fierbinte, cu legume și linte), branza feta , Halim ( terci ), pâine , iaurt, miere, gem (de multe ori gem de morcov) Ceaiul negru de multe ori puternic îndulcit, suc sau cafea turcea În timpul Ramadanului și vinerea nu se mănâcă și se bea după răsărit.
Italia: Pesmeți , unt, gem, croissant (Cornetto) (cu sau fără umplutură de budinca, gem sau crema de ciocolata) Latte , cappuccino , cafea neagra sau espresso În restaurante tort , fructe, brânză și cârnați.
Japonia Tradițional: orez , Tsukemono , pește prăjit, supa miso , „nori” alge marine, „Natto” (mai ales în estul Japoniei). În gospodăriile particulare, de multe ori resturile de la cina din ziua precedentă. În vest: pâine prăjită (de obicei mai groasă decât în Europa), gem. Tradițional: ceai verde japonez. În vest: Cafea, ceai negru și anume Royal Milk Tea, suc
Marea Britanie, Irland Mic dejun complet: cârnați, șuncă, omletă sau ouă prăjite , eventual, fasole, rosii prajite, budinca neagra ( negru sau budincă albă , comun în Scoția, standard, în Irlanda), hash browns (similar cu cartofi prăjiți). De asemenea: pâine prăjită cu gem / marmeladă, ou fiert. Originar din Scoția: terci de cereale , hering la gratar rece-afumate (hering afumat) . În Irlanda, vin, uneori, ciuperci uscate. În Ulster / Irlanda de Nord și cartofi (boxty) și / sau pâine de cartofi (această variantă este numită Ulster Fry ). Ceai sau cafea
Mexic O gamă largă de produse de patiserie dulci, fructe, dar, de asemenea, mâncăruri calde, tortilla mexicană . Cafea, un fel de cafea cu lapte, pregătită cu o cafea foarte tare, ușor gros de lichid (nu espresso)
Polonia Tradițională (vechi): Un terci cald, terci (Owsianka), apoi câteva felii de paine cu salam sau branza feliată și gem . Ușor: ou fiert sau omletă cu câteva felii de pâine, cârnați și brânză, legume cum ar fi castraveți și roșii . Opțional, ceai, cafea, cereale , ceai sau ciocolată caldă. Recent, de asemenea, cereale pentru micul dejun si musli devin tot mai populare.
Rusia Terci de ovăz este tipic în Rusia pentru micul dejun, ouă fierte sau ouă prăjite, unt sau pâine, dulciuri. Cafea, cacao, ceai
Suedia Pâine crocantă , pește, fulgi de ovăz sau Filmjölk , de multe ori Köttbullar , ouă, pâine și chifle cu umpluturi dulci sau cimbru. Cafea sau ceai, suc
Spania Cornuri, churros și churros cu ciocolată sau alte produse de patiserie. Pâine cu ulei de masline , rosii si jamon Cafea, ceai sau suc de portocale Mic dejun, de obicei, foarte modest
Turcia Pâine albă (de multe ori Simit ), telemea , masline , rosii, castraveti, caimac, iaurt Ceai negru , (rar cafea, lapte)
Uganda Fasole cu orez, mămăligă, etc, chapati (similar cu clatite), mandazi (similar cu gogosi), cartofi dulci prajiti sau fiert, fulgi de ovăz, omleta („Rolex”). În vest: pâine cu unt sărat, gem sau arahide sau pasta de susan (nu foarte frecvent) Ceai negru puternic îndulcit sau ceai cu lapte Micul dejun este servit în Uganda numai în jurul orei 10
USA Cereale, pâine prăjită sau clătite cu unt, șuncă , cartofi prăjiți (cum ar fi hash browns) și preparate din ouă Cafea si suc de portocale Variații regionale
Vietnam Traditionale: Pho (supă de orez cu taitei) cu carne de vită, pește sau pui
West: clatite cu banane sau alte fructe, baghete cu gem, fructe
ceai verde vietnamez , cafea (cu lapte condensat îndulcit).