close
ActualitatePromovate

PAS ISTORIC spre UNIRE făcut de un ministru din România în relația cu Republica Moldova

Un pas istoric a fost făcut de un ministru din România în relația cu Basarabia, la o zi după festivitatea solemnă din Parlament dedicată Centenarului unirii Basarabiei cu Țara Mamă. Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei, a parafat preluarea de către compania românească Transgaz a principalului operator de gaze natural de peste Prut. Contractul de privatizare a Vestmoldtransgaz a fost semnat, la Chișinău, în prezența oficialului român și a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici.

Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz, semnat, miercuri, la Chișinău, în prezența ministrului român al Economiei, Dănuț Andrușcă, și a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici reprezintă primul pas istoric în unificarea economică a celor două teritorii românești.

Ministerul Economiei a transmis că părțile semnatare ale contractului sunt: Agenția Proprietății Publice din Republica Moldova, prin directorul adjunct Doina Cebortărean, Ministerul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova prin Ministrul Chiril Gaburici și Eurotransgaz, care are acționar unic SNTGN Transgaz SA, prin administratorii Tudor Duțu și Cristian Rusu.

În contextul vizitei sale în Republica Moldova, Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a avut și o întrevedere cu Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, prilej pentru a fi schimbate mesaje de susținere reciprocă.

Continuarea AICI

Tags : chisinauprutunirea basarabiei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.