close
România Mare

Silvia Radu a vorbit despre posibilitatea ca Primăria Chișinău să semneze Declarația de Unire

Primarul interimar al Capitalei Moldovei, Silvia Radu, a declarat că votarea Declarației de Unire reprezintă o decizie care se ia de Consiliul municipal și dacă ar exista un asemenea document, ar întreba mai întâi locuitorii Chișinăului dacă își doresc semnarea acestuia.

Fiind întrebată de „Europa Liberă” dacă Primăria Chișinău va semna Declarația de Unire, Silvia Radu a declarat că „este un act simbolic și atâta timp cât consilierii au exprimat dorința cetățenilor care le-au dat acest vot este un lucru absolut firesc pentru o democrație ca să se întâmple acest lucru. „La municipalitate a fost o intenție din partea Partidului Liberal la una dintre ședințele Consiliului municipal să fie pusă la vot această declarație simbolică. Ea a fost respinsă. Este o decizie care se ia de consiliu și nu vă pot spune care va fi viitorul din Consiliul municipal, este greu de prevăzut”, a menționat primarul interimar.

Totuși, dacă ar exista o asemenea decizie, Silvia Radu a spus că „un primar, mai ales un primar care reprezintă Chișinăul în care trăiesc o sumedenie de națiuni, trebuie să fie un primar care unește și nicidecum un primar care dezbină, este un primar care trebuie să reprezinte doleanțele cetățenilor care trăiesc în acest oraș”. „Înainte de a face o declarație sau a semna un document, eu aș întreba locuitorii Chișinăului dacă își doresc acest lucru și, în funcție de răspunsul lor, aș pune semnătura pe un document sau altul, fiindcă ceea ce este important este ca locuitorii să fie în prim-plan, și nicidecum primarul. Primarul este pe agendă pe locul doi, fiindcă primii sunt cetățenii”.

Menționăm că numărul localităților care au semnat Declarația de Unire a ajuns la 80.

Tags : chisinaudeclaratia de uniremarea unire

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.