close
CreștinătatePersonalități

Postul Paștelui, prilej de nou început al vieții

Dar iată că în acest Post al Paștelui ce urmează, mă gândesc din nou serios să îmi duc planul până la capăt.

Nici vrăjmașul nu stă degeaba și de fiecare dată incearcă să mă distragă de la aceste gânduri de pocăință. De multe ori reușește să mă învingă. Dar nu mă las. Nu trebuie să mă las păcălit și învins de el. Trebuie să lupt, ca oricare dintre voi dealtfel.

Nu e ușor, dar nici greu dacă ești hotărât. Mi-am propus să renunț la toate gândurile viclene ce nu-mi dau pace zi de zi. Mi-am propus să nu mai râd de colegii, prietenii sau apropiații mei nici măcar în spirit de glumă.

Mi-am propus să scap de desfrânare, de gândurile ei. Mi-am propus să fiu mai darnic cu cei din jur și să nu cad în iubirea de arginți strângând bani pentru nu știu ce lucruri materiale. Mi-am propus să fiu mai aproape de familia mea, părinții sunt în vârstă și mâine poimâine vor pleca.

Mi-am propus să fiu mai răbdător fiindcă mă supăr și enervez repede pe cei din jur. Mi-am propus să fiu mai bun.

Mâncarea ar fi ultima problemă. Mulți ne axăm pe mâncare, ce o să mănânc în post?! E o problemă pentru noi majoritatea. Dar adevărata problemă este, la ce fărădelegi să mai renunțăm a le face în post!

Vedeți și voi cum sunt vremurile, au apărut multe tentații ce ne despart de Dumnezeu în ultimii ani. Suntem ispitiți să uităm de El.

Postul e un prilej de a ne readuce aminte de Dumnezeu. Este un bun prilej de a ne ușura de păcate prin spovedanie și de a pune început bun la o nouă viață dedicată lui Hristos. Vremuri de mântuire de care poate nu vom mai avea parte altădată. Ortodoxia trebuie trăită, acum!

Via Cuvânt de folos

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.