close
Monarhie

Regele Mihai. VESTE DE ULTIMĂ ORĂ. Anunţul Casei Regale nu lasă loc pentru interpretări

Cu ocazia comemorării eroilor de la Mărășești, la Biserica Ortodoxă din Savârșin, principesa Margareta a oferit informații despre starea de sănătate a Regelui Mihai.

„Majestatea Sa a vrut un an foarte dificil, incredibil de greu și este foarte fragil în momentul de față, dar e stabil. Are o vară liniștită, ceea ce mă bucură”, a spus principesa Margareta presei.

Regele Mihai s-a retras din viața publică la începutul anului 2016, când a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne. Acesta se află sub tratament în Elveția.

Duminică, 6 august 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe Câmpul de Luptă de la Mărășești cu prilejul împlinirii unui secol de la începutul acțiunii militare.

În cadrul ceremoniei de la Mausoleul Mărășești, Principesa Maria a depus o coroană în numele Familiei Regale a României.

Ceremoniile militare și religioase s-au desfășurat în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, prim-ministrului Mihai Tudose, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Au luat parte reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Bisericii și Armatei, membri ai Corpului Diplomatic.

Ceremonia a mai cuprins survolul aerian efectuat de avioanele de luptă din dotarea Forțelor Aeriene Române, precum și defilarea Gărzii de Onoare.

Programul comemorării a fost organizat de către Consiliul Județean Vrancea, în cadrul proiectului „Centenarul Marelui Război Vrancea Eroică 1917- 2017”.

EVZ

Tags : Casa Regala a Romanieimonarhieregele mihai

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.