close
Creștinătate

SAPTAMANA LUMINATA DIN NOU LA ATHOS 2

Fingalo [CC BY-SA 2.0 de (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/de/deed.en)]

In spatele meu se vede Athonul – muntele inalt. In varf era inca zapada. Pe el se nevoiesc foarte multi calugari si mai ales pusnici. Daca numai incepi sa incerci sa te gandesti prin ce trec acestia te ingrozesti. Frig, ploi, lipsa mancarii, atacurile neincetate ale dracilor. De ce te-ai duce catre asa ceva ca om? Lumeste este de neimaginat. Sunt din ce in ce mai multi cei care au senzatia ca acesti monahi sunt nebuni. Ce cauta ei?

E un lucru deosebit de greu, dar criteriul dupa care se ghideaza este urmatorul: Hristos trebuie sa fie mereu pe primul loc ca sa ne pastram pacea. Daca ne pierdem pacea si nu dam intaietate Lui Hristos inseamna ca inima noastra s-a alipit de persoana (sau altceva) pentru care ne facem griji, pe care CHIPURILE o iubim si vrem sa o ajutam si care de fapt a intervenit intre noi si Domnul. In relatiile cu semenii nostri trebuie sa fim liberi pentru ca Hristos sa aiba intaietate in viata noastra. Asta cauta ei acolo.

E foarte dur ce spun si aproape de neinteles pentru multa lume, dar iata ce ne spune Sf. Apostol Pavel despre cum intelegem lucrurile.
12.Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca să cunoaştem cele dăruite nouă de Dumnezeu;
13.Pe care le şi grăim, DAR NU IN CUVINTE DIN INTELEPCIUNEA OMENEASCA, ci în cuvinte învăţate de la Duhul Sfânt, LAMURIND LUCRURI DUHOVNICESTI OAMENILOR DUHOVNICESTI.
14.Omul firesc NU PRIMESTE cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci PENTRU EL SUNT NEBUNIE SI NU POATE SA LE INTELEAGA, fiindcă ele se judecă duhovniceşte. 1.Cor.2 : 12-14

Cand intram in dragostea lui Dumnezeu si acceptam Crucea, logica lumii se naruie. Deci curaj! Hristos ne ajuta sa devenim cetateni ai Imparatiei Cerurilor, nu “intelepciunea” lumii.

Sa ne ajute Domnul sa judecam duhovniceste ca sa nu ne pierdem pacea si mantuirea!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.