close
CreștinătatePromovateSfinții zilei

Sfântul Apostol și Evanghelist Luca – 18 octombrie

Sfântul Apostol și Evanghelist Luca – 18 octombrie

Din neam din Antiohia Siriei, zidar iscusit, dar și doctor ales, Sfântul Luca a mers până la Ierusalim în vremea în care Mântuitorul propovăduia creștinismul. Și intrând în ceata celor 70 de apostoli, a început și Sfântul Apostol Luca să le spună tuturor că Mesia Cel mult așteptat a venit în lume. Și după ce a pătimit Hristos și a înviat, pe când se tânguia Sfântul Luca alături de Cleopa în drumul spre Emaus, Mântuitorul S-a arătat și le-a șters lacrimile.
După 15 ani de la Înălțarea Domnului la Cer, Sfântul Luca a scris Evanghelia Domnului și a mers în multe locuri, pentru a-i învăța pe cei neștiutori și a-i vindeca pe cei bolnavi. Și ajungând la vârsta de 80 de ani, a trecut la cele veșnice, la mormântul lui izvorând apă care îi tămăduia pe cei care nu vedeau. Sfintele moaște au fost mutate apoi în Biserica Sfinților Apostoli

text: Cătălin Rusu

Editor: Liviu Ioan Manole

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.