close
Extern

Spațiu comun pentru tineri și copii în taberele de spiritualitate și cultură românească din Spania

Tineri și copii din comunitățile românești din Spania și Portugalia se vor afla, în perioada 2-7 iulie 2017, într-un spațiu de comunicare și comuniune în tabăra de la Almeria, Spania. Cunoașterea și aprofundarea istoriei, tradițiilor și obiceiurilor românești, formarea duhovnicească, promovarea spiritualității și drepturilor culturale fundamentale sunt dezideratele taberei organizate de Episcopia Spaniei și Portugaliei în parteneriat cu Asociația „Nepsis Spania” și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni).

Participanții la tabăra de cultură și spiritualitate sunt îndemnați pe parcursul a șase zile să adopte un stil de viață diferit de cel cotidian, care, prin activitățile specifice, atât ludice, cât și cultural-artistice și sportive, să contribuie la întărirea sănătății sufletești și trupești.

Tabăra de cultură și spiritualitate de la Almeria este prima dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 2 iulie — 27 august 2017, în Almeria și Madrid, Spania.

Aceste tabere se adresează în special tinerei generații, creând o punte spirituală și culturală între românii din diaspora.

În cadrul proiectului se are în vedere cunoașterea și aprofundarea istoriei, tradițiilor și obiceiurilor românilor, informarea și formarea tinerilor, punându-le la îndemână abordări ortodoxe la multe din provocările cu care ei se confruntă zi de zi.

De asemenea, un aspect important al acestor tabere este cel de formare duhovnicească, aspect asigurat de seminariile susținute de preoții care fac parte din echipa de coordonare, care sunt concepute în așa fel încât să îmbine educația formală și nonformală, cuprinzând atât momente de reflecție și introspecție, cât și de destindere și relaxare.

Proiectul ,,Tabere de spiritualitate și cultură românească’ a început în anul 2014 și, datorită succesului pe care l-a avut, sprijinind participanții în mobilizarea spre o mai bună implicare în viața comunităților de care aparțin, cât și conturarea mai clară a valorilor spirituale și principiilor creștine de viață, a continuat atât în anii 2015 și 2016, cât și anul acesta.

E.H.

Tags : Asociația „Nepsis Spania”culturaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi”românii de pretutindenispiritualitatetabere copii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.