close
Cronică

SPIRITISMUL UCIDE

Vezi cazul Custodelui de la Muzeul câmpinean

Spiritismul, învăţăturile spiritiste nu respectă idealurile creştinismului care cer ca spiritele – nefiinţa celor morţi – să fie lăsate în pace , în plata Domnului, cum se zice.
Doctrina spiritistă sub orice formă “evoluată” ar fi azi, nu oferă clientului un confort psihologic de remarcat, ci, mai degrabă un disconfort, o zbatere a celui viu. Cât ar susţine fondatorul, inventatorul spiritismului, Allan Kardec, sau Robert Monroe, Michel Newton, Brian Weiss, Cristi Currch şi alţii, spritismul nu este comfirmat de ştiinţă. Spiritismul nu este filosofie, nu este ştiinţă, nici religie. Nici toate la un loc !

Câtă raţiune se poate cere unei tradiţii de opt secole de obscurantism?
Cazul Bogdan Petriceicu Haşdeu – Iulia Haşdeu este unic, particular, nu am cunoştiinţă de un alt caz cu aceeaşi avengură, nu poate întregii regula de a “vorbii” cu un spirit din lumea nefiinţelor. De la Bogdan Petriceicu Haşdeu, încoace, câţi oameni au mai reuşit performanţa savantului ?
Câţi dintre noi ar cere, azi, audienţă lui Dumnezeu, să “vorbească” cu aparţinătorii din lumea de “dincolo” ?
Spiritismul este o meteahnă medievală, atât!

Spiritismul ucide spiritul, voinţa lui Dumnezeu!

Cunosc spiritismul din mărturisirile unui practicant din secolul douăzeci, socrul meu, care dorea să “vorbească” cu fiul său mort la 20 de ani. După 6-7 şedinţe, aproape să-i vină fiul în spirit, a renunţat. Simţea stări vecine cu exorcitarea, transe hipnotice, dureri puternice în creier.

Custodele Muzeului Iulia Haşdeu prea mult a dorit să facă din Castelul câmpinean un Centru universal al spiritismului. Spiritismul a ucis-o, am concluzionat de anul trecut. Cei de la Câmpina, şi alţii, apără Castelul bântuit, eu nu.

Depresia este cauzată de o pauză în ego, de o abrutizare a sufletului tău şi a spiritului lui Dumnezeu.

JENICA TABACU (1968 – 2018)

CASTELUL

În memoriam Jenica Tabacu

S-a închis castelul vechi
a lui Haşdeu şi Câmpina
îmi pare veche.

În spirit nu mai este Iulia
nici Petriceu
persoană fizică
şi Dumnezeu.

De-acum tace pianina
în colţ, într-un ungher,
nu are nimeni audienţă
în cer.

S-a închis castelul bântuit
de spirite şi iele,
a încheiat şi Iulia naveta
între pământ şi stele.

(Decembrie 2018, Dan Drăguş)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.