close
Personalități

Timbre rare la prețuri istorice, la prima licitație filatelică online din România

Black Penny, primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840, dar şi Capul de Bour de 108 parale, din 1858 se vând în premieră la o licitaţie filatelică organizată peste câteva zile în Bucureşti. Filatelişti din toată lumea vor cumpăra şi numeroasele emisiunii din perioada României regale, unele dintre cele mai prețioase. Prețurile unei scrisori, de exemplu, pot ajunge și la multe zeci de mii de euro doar pentru timbrele care există pe plic.

Mărcile poștale au fost de la început foarte importante în lumea românească. Suntem celebri pentru mărcile cap de bour tipărite și folosite încă din vremea lui Cuza. Și regii Românei au patronat emisiuni filatelice, unele dintre ele rarităţi.

Cele 33 de planșe cu explicații și mai multe timbre Carol cu favoriți sunt unicat. Vor fi vândute la licitația din 12 octombrie alături de sute de emisiuni filatelice, plicuri și scrisori care au mărci postale cu istorie deosebită.

Carol al II-lea a fost proprietarul Treskilling-ului, considerat până în 2014 cel mai scump timbru din lume. În anii 50, în exil, regele l-a vândut pentru 5000 de lire sterline, ca mai apoi, în 1996, să fie revândut cu aproape 2 milioane de lire sterline.

Dar și colecţionarii români au strâns mărci importante.

Pasionații de istorie dantelată pot cumpăra scrisoarea de doliu expediată de Regina Elisabeta, la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din București la Strasbourg. Plicul e francat cu timbrul “Spic de grâu” de 50 de bani și ștampila în ceară a lui Carol I.

Colecționarii pot cumpăra chiar 37 de falsuri, asumate ca atare, care se vor vinde începând de la 30 de euro.

TVR

Tags : carol Ilicitatiitimbre

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.