close
Sport

Tricolorul Ploiești l-a achiziționat pe cel mai bun jucător român al anului 2016

Cel mai valoros voleibalist român din 2016, Laurențiu Lică, de la SCM U Craiova, a semnat pentru echipa Tricolorul LMV Ploiești, a anunțat clubul pe site-ul său oficial.

Lică evoluează pe postul de universal și are peste 100 de selecții la prima reprezentativă a României, din 1999 până în prezent.

Laurențiu Lică (2,00 m, 97 kg) este originar din Galați, fiind născut în data de 11 februarie 1980.

Format la CSU CSȘ Galați, Laurențiu Lică a mai evoluat apoi la Universitatea Craiova, Petrom Ploiești, VCM Constanța, Olympique Ajaccio Volleyball, Beauvais Oise Université Club, CVM Tomis Constanța, Montpellier Volley Université Club, Chaumont Volley-Ball 52, Martigues Volley-Ball, iar din 2013 a jucat pentru SCM U Craiova, cu care s-a clasat de trei ori pe podium (locul 1, locul 2, locul 3).

Tricolorul i-a adus în această vară pe primii trei jucători români din clasamentul anului trecut întocmit de reprezentanții forului național de specialitate, în ordine, Laurențiu Lică, Bogdan Olteanu, Cristian Bartha.

De asemenea, formația ploieșteană i-a mai transferat pe unul dintre cei mai valoroși jucători pe postul de centru din America Centrală, Julian Bissette, din Santa Lucia, pe liberoul naționalei Austriei, Philipp Kroiss, precum și pe unul dintre cei mai promițători juniori români, Ovidiu Darlaczi.

A.G.

Tags : tricolorul ploiestivolei federatia de volei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.