close
Social

UN NOU SCANDAL maghiaro-român. Benzinăriile Mol distribuie HĂRŢILE ŢINUTULUI SECUIESC

La puţin timp după ce fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a atras atenţia asupra faptului că în benzinăriile Mol se desfăşoară o campanie cu hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom, a venit şi rândul deputatului Eugen Tomac să aibă o reacţie.

Politicianul din PMP i-a răspuns pe Facebook deputatului UMDR, Attila Korodi: „Nu înţeleg de ce Atilla Korodi a simţit nevoia să polemizeze cu mine cu privire la campania derulată în România de firma maghiară de stat Mol.

Consider că este nepermis ca o firmă aparţinând Ungariei să întreprindă acţiuni ce urmăresc divizarea României, care contravin astfel Constituţiei.

Nu am făcut niciun fel de referiri la UDMR, cu atât mai puţin la etnicii maghiari din România, cu care nu doresc şi nu am niciun motiv să am schimburi de replici pe această temă.

Îi mulţumesc, totuşi, lui Atilla Korodi, pentru faptul că certifică derularea campaniei în benzinăria Mol din Miercurea Ciuc prin afişe care promovează Estul şi Sudul Transilvaniei.”

Intervenţia lui Tomac a venit după ce Băsescu a dezvăluit că în benzinăriile Mol se distribuie în mod constant hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom, situaţie care i s-a părut inacceptabilă, motivând că „nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită”.

„Aş remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit – aşa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judecătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o compaie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile Mol se distribuie hărţi cu Ţinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toţi cei care aveţi maşini, vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol. Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpăraţi benzină de la Mol pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ţinutului Secuiesc, pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar că este stat unitar?”, s-a întrebat liderul PMP.

Sursa: evz.ro

Tags : benzinariievzmolpmpudmr

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.