close
Agenda culturală

Unde mergem? – 16 iulie

Ploiești: Pe Bulevardul Castanilor contină primul Festivalul Medieval, intitulat “Ploiești Târg Domnesc”. Publicul mai poate urmări, astăzi, o paradă a costumelor medievale, demonstrații de tehnici de luptă, programe de reconstrucție istorică, dar și concerte ale unor trupe cunoscute. Programul de astăzi:

10.00 – Deschiderea taberelor medieval; 10.00 – 11.20 – Tir cu arcul, demonstrații de tehnici de duel (grupul Terra Ultrasilvana); 11.00 -12.00 – Turnir WesternDream; 11.30 – 12.30 – școala de instrucție cu pedepse medieval; 12.30 – 13.00 – Tir cu arcul, demonstrații de tehnici de duel (grupul Terra Ultrasilvana); 15.00 – 16.00 – scenetă istorică susținută de Grupul de reconstrucţie istorică Terra Ultrasilvana şi Paladini de Terra Medies; 16.30 – 17.30 – școala de dansuri, program interactiv cu publicul – Paladini de Terra Medies; 17.30 – 18.30 – Prezentare arme + full contact – Paladini de Terra Medies; 18.30 – 19.30 – Tir cu arcul, demonstrații de tehnici de duel (grupul Terra Ultrasilvana); 19.30 – 20.00 Activități în tabere medievale; 19.00 – Concert de muzică medievală şi tradiţională cu grupul TRUVERII; 20.00 – Concert susținut de trupele Vunk și Zdob şi Zdup.

* Arad: Ceremonia de instalare a Preasfinţitului Părinte Emilian Crişanul, noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului – la Catedrala Veche ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiu. Programul zilei:

  • ora 9:30 – Sfânta Liturghie arhierească
  • ora 12:00 – ceremonia instalării noului Episcop-vicar

* Cluj – Napoca: Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) găzduiește expoziția de fotografie intitulată „Poezia străzii în Calcutta”, cu fotografii realizate de Horia-Mihai Gligor (16 – 30 iul.)

* Iaşi: Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediţie, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 oraşe. Astăzi caravana se află în municipiu Iaşi care deschide seria proiecţiilor în Piaţeta de Patinoar din Parcul Palas (16 – 17 iul.)

* Sibiu: Concertul Piano Rocks, ediţia a IV-a – ora 20:00, la Sala ‘Thalia’

* Israel: Master Class-ul Internaţional de Operă, organizat de Primăria din Ierusalim, va avea loc în perioada 16-31 iulie la Centrul Gerard Bechar şi la Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim, şi la Conservatorul Israelian din Tel Aviv. Astăzi are loc concertul de deschidere cu participarea: Simina Ivan, Simone Alberghini, Sonia Mazar, alături de alţi artişti israelieni participanţi la program – ora 20:00, Centrul Gerard Bechar (Str. Bezalel nr. 11)

* Israel: Festivalul de Film de la Ierusalim, la care participă şi Călin Peter Netzer cu filmul ‘Ana, mon amour’ (până pe 23 iulie)

* Jud.Buzău: Zilele Staţiunii Sărata Monteoru – ora 11:00

Tags : festival de filmmuzica medievalaPiano RocksTRUVERII

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.