close
Cronică

Vincent Lambert a murit.

Va întrebați probabil cine e Vincent Lambert si de ce moartea lui e importantă?

Cazul sau a dezlantuit pasiunile si a deschis o dezbatere, poate necesara, asupra sfârșitului vietii si asarnamentului terapeutic.

Vincent Lambert a fost victima unui accident de circulație in 2008. A iesit din coma la un moment dat dar corpul sau a ramas un fel de închisoare pentru spirit. A descis ochii dar, timp de 10 ani, N-a comunicat in nici un fel, asa cum s-a intamplat in alte cazuri in care o metoda de comunicare a fost stabilită de exemplu printr-o mișcare a ochilor .

O bătălie judiciara a fost angajata in jurul continuării sau nu a menținerii artificiale in viata, cu procese si contra procese care au implicat inclusivCurtea europeana sau Comitetul ONU pentru bioetica. Parintii doreau menținerea in viata cu orice chip, soția sa cerea încetarea asarnamentului terapeutic.

Epopeea s-a incheiat azi, dupa mai mult de 10 ani. Vincent Lambert a murit in aceasta dimineata, la 8h24, intr-un spital din Reims.

(Marcela Feraru)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.