close
Agenda culturalăPromovate

Volumul „Ploieșteanul – Chip și mască” va fi lansat la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită joi, 19 octombrie 2017, ora 16,30, la sediul său din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, sala Auditorium, la o reconstituire a Ploieștiului și a vieții locuitorilor lui, după anul 1800, prin intermediul volumului doamnei prof. Emilia-Virginia Luchian, denumită sugestiv „Ploieșteanul – Chip și mască”.

Volumul se numară printre cele 40 de lucrări semnate de profesori de istorie din Prahova, dar și din alte județe, ba chiar din Republica Moldova, care au fost înscrise la ediția din 2017 a sesiunii anuale de referate organizate de Societatea de Știinte Istorice din România – filiala Prahova.

Evenimentul, moderat de domnul Mihai Dumitrache — directorul general adjunct al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, îi va avea ca invitați pe: prof.univ. dr. Gheorghe Calcan, dr. Dorin Stănescu și prof. Nicolae Dumitrescu — critic literar.

Violeta Streche

Tags : lansare cartemuzeul judetean de istorieploiesteanul - chip si masca

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.