close
Sport

65 de sportivi vor participa la Campionatele Naționale de gimnastică de la Ploiești

Șaizeci și cinci de sportivi de la șaptesprezece cluburi din țară vor participa la Campionatele Naționale de gimnastică individual open și Campionatele Naționale de gimnastică ale reprezentativelor de club, masculin și feminin, care vor avea loc la Sala Olimpia din Ploiești, în perioada 1-3 septembrie, informează FRG pe pagina oficială de Facebook.

„Evenimentul marchează a 70-a ediție a Campionatelor Naționale, competiție care a debutat în 1947, la Reșița. Este pentru a treia oară în istoria naționalelor de gimnastică (după 2007, 2008) când cele mai bune gimnaste și cei mai buni gimnaști își dispută podiumurile în orașul prahovean, anul acesta în concurs aflându-se reprezentanții cluburilor CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani, CSM Arad, în total 65 de sportivi urmând a-și disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate”, se arată pe site-ul de socializare citat.

Campionatele Naționale, care revin la Ploiești după o pauză de 9 ani, reprezintă un test pentru sportivi înaintea Campionatelor Mondiale, programate la finalul lunii septembrie, la Montreal, Canada. „Președintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a afirmat că numele gimnaștilor care vor reprezenta România la Mondiale vor fi anunțate după Campionatele Naționale și le urează succes celor care vor concura la Ploiești”, se mai menționează pe pagina FRG.

Programul competiției este următorul: vineri (1 septembrie) — ora 16,00-18,30 — concursul masculin; sâmbătă (2 septembrie) — 16,30 — 18,30 — concursul feminin; duminică (3 septembrie) — 11,00 — 14,00 — finalele pe aparate (masculin, feminin).

Campionatele Naționale de Gimnastică 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică. Intrarea publicului la eveniment este gratuită.

P.P.

Tags : Campionatele Naționale de Gimnastică 2017primaria ploiesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.