close
Agenda culturalăPromovate

Balul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești – Concert Aniversar

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti a organizat, în data de 17 decembrie 2017, ora 17.00, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii, „Balul Filarmonicii” – ediţia I, eveniment prilejuit de sărbătorirea a 65 de ani de la susţinerea primului concert simfonic pe scena instituției noastre de cultură.
Evenimentul a reunit toate formaţiile Filarmonicii: Orchestra Simfonică, Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, „Ploieşti Jazz Trio” şi Cvartetul de coarde „Chronos” şi a avut ca invitaţi o serie de oficialităţi locale şi naţionale, personalităţile artistice care au participat de-a lungul timpului la consolidarea prestigiului de care se bucură instituţia noastră în prezent, precum şi alţi oaspeți de seamă.
Pe lângă prestaţiile muzicale deosebite, ce au inclus „Oratoriul Bizantin de Crăciun” de Paul Constantinescu, o capodoperă a muzicii româneşti, în interpretarea orchestrei simfonice şi a Corului Radio, sub bagheta maestrului Radu Postavaru, „Balul Filarmonicii” a prezentat o inedită expoziție cu materiale ce prezintă Filarmonica „Paul Constantinescu” de-a lungul timpului.

Invitații au participat la un dineu cu un meniu sofisticat şi băuturi alese, fiind purtaţi în atmosfera clasică de bal prin prezenţa dansatorilor de vals, după încheierea concertului simfonic.


Evenimentul grandios înscrie municipiul Ploiești în rândul marilor metropole care, în fiecare an între noiembrie și martie, sezonul balurilor vieneze, readuc la viață splendoarea și măreția acestui tip de eveniment, demult apuse dar mereu vii prin eleganța și rafinamentul invitaților, participanților și programului său.
F.P.
Tags : balul filarmonicii paul constantinescu ploiesticoncert aniversarprimaria ploiesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.