close
ActualitateCreștinătatePromovate

Agapa creștină: a mânca, mâncare

Mai întîi s-a scos agapa din biserică, mai apoi s-a scos și masa din casă, pentru a-i muta pe toți să se hrănească în locuri străine.

La apusul civilizației, oamenii mănîncă pe genunchi, molfăie o pizza sau un hotdog în mașină, în pauza de la muncă sau în drum spre casă.

Din cînd în cînd, doar unii dintre ei, sînt invitați la mese festive, unde se cheltuie mulți bani pentru a mînca din picioare, într-un loc străin care te va scoate afară de îndată ce vremea plătită se va termina.

Ce caricatură a adevăratului ospăț! Ce înstrăinare de rostul inițial al agapei noastre creștine, masă a dragostei și milosteniei!

Adunați-vă împreună, măcar de sărbători, la biserică, dar și acasă și veți vedea că nimic nu apropie pe oameni ca o masă binecuvîntată luată împreună.

Ultima birunință a diavolului va fi atunci cînd oamenii vor mînca singuri, în ascuns…

 

Text: Savatie Baștivoi

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.