close
Extern

Alegeri in Moldova | Rezultate partiale: Partidul lui Dodon, pe primul loc

Foto: Arhiva Facebook/ Igor Dodon

Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM) al presedintelui Igor Dodon – care militeaza pentru o apropiere de Rusia si o intrare in Uniunea Economica Eurasiatica, se afla pe primul loc, conform rezultatelor partiale ale alegerilor legislative din Republica Moldova.

Pe locul al doilea se afla Alianta ACUM – din care fac parte cele doua partide favorabile aderarii la UE si NATO, care este urmata de Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vlad Plahotniuc.

Comisia Electorala Centrala a facut publice rezultate alegerilor dupa procesarea a peste 96% din procesele verbale.

Comform acestor date, PSRM a obtinut 31,45% din voturi, “ACUM” DA si PAS – 25,90%, PDM -24,12%, PP “Sor” – 8,5%, PCRM – 3,8%.

Moldovenii au votat, duminica, intr-un scrutin in care i-au ales pe cei 101 membri ai Parlamentului unicameral, al carui rezultat poate amplifica disensiunile intre formatiunile prooccidentale si proruse.

Politicienii din partidele de opozitie din Romania i-au indemnat pe moldoveni sa voteze fortele pro-europene si sa mearga cat mai multi la urne.

Peste 49% dintre cetatenii Republicii Moldova cu drept de vot au fost la urne.

(http://m.ziare.com/europa/alegeri-in-moldova-rezultate-partiale-partidul-lui-dodon-pe-primul-loc-1551137)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.